- Voorgerecht: Zalm brie met honing.
Ingrediënten: - 1 punt brie, plakjes zalm, honing, zout en peper.
Snij platte plakjes van de brie, ongeveer een halve cm. dik. Wikkel om ieder stukje een plakje zalm en bestrooi met wat zout en peper.
Leg de brie-zalm pakketjes in de ovenschaal en doe over ieder pakketje ongeveer 1/3 tot een halve eetlepel honing.
Zet in de oven voor zo´n 10 min. de brie is dan zacht maar nog niet helemaal gesmolten.
Eventueel nog wat extra honing erop laten druipen.
- Bijgerecht: Stoofpeertjes met gember in rode bessensaus.
Ingrediënten: 1 kg stoofperen , 1 citroen, 3 bolletjes gember of 3 cm verse , 2.5 dl rode bessensap, 0,1 dl water, 75 gram bruine suiker, 1 kaneelstokje.
Schil de peren, Boen de citroen schoon en rasp er 1eetlepel gele schil af, Snijd de gemberbolletjes of verse gember klein, Breng in een pan de rode bessensap, het water, de citroenschil de gember, de suiker en het kaneelstokje aan de kook, los al roerend de suiker op. Voeg de peertjes toe en kook ze in ca 1,5 uur heel zachtjes gaar. Laat een deel van het vocht tijdens het koken verdampen.
- Vleesgerecht: Kip provencaal met braadzak Hawaii.
Ingrediënten: 1 zakje Maggi Braadstomen Kip Provençaal uit de oven, 1 kilo kip, verse ananas in stukken en een goeie handvol rozijnen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de niet gesneden kipfilet in de braadzak. Voeg de braadstoomkruiden, de ananas en de rozijnen toe aan de zak. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Doe de zak 60 min. in de oven.
- Bijgerecht: gekruide aardappelen.
Ingrediënten: 150 gr boter (op kamertemperatuur)1 flinke mespunt zout5 a 6 el gemengde fijngehakte kruiden (peterselie, kervel, dragon, bieslook, basilicum)
Maak intussen de kruidenboter: Roer de boter zalvig in een kom, voeg zout en de fijngehakte kruiden toe, meng alles goed. Bewaar de kruidenboter bij kamertemperatuur.
Bak de aardapppelen in roomboter en voeg al roerend en bakkend de kruidenboter toe.
- Nagerecht: ijs met vruchten.
Ingrediënten: 2 soorten ijs, druiven, bessen, aardappelen, peren, aardbeien, slagroom.
|
|