Budgetkoken.be
Ingrediënten:
• 3 potten wortelen
• 1 kg gehakt
• 250 gr geraspte parmezaan
• 10 ml olijfolie met knoflook
• 1 zakje 66 babi pangang marinade
• Teriyaki saus
• 2 pakjes 250 ml Roomsaus
• peper
• 2 zakjes van 450 gram aardappelschijfjes.
• 3 theelepels bruine suiker
• nootmuskaat
Prijscategorie : 9 ŕ 10 euro
Bereiding:
Zet de wortels net onder water en kook ze gaar (ongeveer 10 min).
Giet af en pureer de wortels.
Kruid met peper, nootmuskaat en 3 theelepels bruine suiker.
Bak het gehakt rul in olijfolie met knoflook.
Kruid met 1 zakje 66 babi pangang marinade.
Keer het gehakt regelmatig om, en als alles bruin is, blus het af met Teriyaki saus.
Kook ondertussen (ongeveer 10 minuten) de aardappelschijfjes.
Maak de roomsaus zoals op de verpakking aangegeven.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Beboter een ovenschotel, leg onderin een laag aardappelschijfjes,
en doe hierop de wortelpuree, afgedekt met een laag gehakt.
Doe dit nog een tweede laag.
Als laatste de roomsaus verdelen over de bovenste gehaktlaag.
Bestrooi met parmezaan en zet de schotel 20 min in de oven.
Verbeteringen: - iets te veel kruiden?