Het onderstaande recept is geleend van de recepten op het pak "Spelt Banketmeel" van HomeMade, bij de Jumbo gekocht,
en uiteraard licht aangepast naar eigen smaak en mogelijkheden.
Ingrediënten
- 200 gram spelt banketmeel (half pak), 2,09 per pak van 400 gram.
- 200 gram boter, 0,49 per 250 gram.
- 1 ei, 1,09 per zes stuks.
- 100 gram honing, 2,51 per 500 gram.
- 1 zakje vanillesuiker, 0,60 per 6 zakjes.
- 1 gram kaneel, 99 cent voor 50 gram.
- snufje zout
- 75 gram gedroogde cranberries, 2,12 per 250 gram.
- 3 conference peren in kleine stukjes gesneden, gratis van eigen perenboom.
=> 2,88 voor de koekjes...
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schenk in een ruime kom de boter, het ei, de honing, de vanillesuiker en de kaneel.
- Voeg nu lepel voor lepel het speltmeel toe en als laatste het zout en de cranberries en peren.
- Mix het met een mixer op de lichtste stand.
- Schenk het mengsel nu op de bakplaat, op het bakpapier en sla dit plat met een pollepel.
- Bak de plak koek in 30 minuten gaar en goud bruin.
- Laat de koek 10 minuten afkoelen en snij de koek in stukken die uit te delen zijn.
Eet smakelijk!