Het onderstaande recept is voor twee personen. |
- Pak een grote koekenpan en zet deze op het vuur; laag.
- Doe twee eetlepels olie in de koekenpan - Snij twee teentjes knoflook fijn - Snij een plakje gember in kleine stukjes - Breek de halve bloemkool in kleine stukken en laat deze ongeveer 10 minuten net ondergedompeld in water koken in een aparte pan. - Doe de koriander in de koekenpan met olie en zet even het vuur hoog - Doe de knoflook en gember in de koekenpan - Snij twee kipfilets klein en besprenkel deze met kipkruiden - Voeg de kip toe in de koekenpan en roer af en toe door - Giet na tien minuten het water van de bloemkool af en voeg de bloemkool toe aan de koekenpan - Bestrooi het mengsel in de koekenpan met de gemalen kurkuma, gemberpoerder en de gemberstroop - Voeg de tuinerwten toe in de koekenpan - Roer het mengsel goed door; zet het vuur wat lager en laat nog vijf minuten opwarmen - Bestrooi het mengsel met de strooikaas |
Lekker met gebakken aardappelschijfjes (of bami, rijst of pasta) (en over de kip-bloemkool-gember: african original pepper mix). |
|
Met de gember kan natuurlijk gevarieerd worden. Een potje Djahé is ook gember.
En in plaats van gedroogde gember (ook lekker om thee van te maken) kan je ook gebruik maken van stemgember of gekonfijte gember,
gemberbier of gemberjam. Alles mag, zolang je niet teveel gebruikt....
Eet ze smakelijk! |
O ja, en als alles nu nieuw gekocht zou mogen worden, kost dit bij AH: 17,29 euro. Daar staat tegenover dat een aantal ingrediënten standaard in een keuken horen: olijfolie, knoflook, ketoembar, koenjit, djahé. Blijft over: bloemkoop, kipfilet, gembersiroop, strooikaas, tuinerwten en aardappels voor 8,50 euro. En gelukkig hadden wij de tuinerwten en kipfilet al in de diepvries, en de gembersiroop in de koelkast, waardoor we voor een paar euro een heerlijke maaltijd hadden! |
P.S. Ik vermoed dat het met 2 theelepels serundeng (gebakken kokos met pinda's) nog lekkerder is... En, oh, met pisang gorend (gebakken banaan)! |