Een nieuwe dag.
- Foe yong hai hai (recept voor 2 personen)
Pan 2 - Kook halve liter water om de tomaten in te ontvellen (10m)
en de wortel stukjes daarna in te koken
- Ontvel de 6 trostomaten
- Kook de wortelstukjes
Pan 1 - Toevoegen in 2 eetlepels olie blend met olijfolie (5m)
- 1 halve gesnipperde verse ui
(Kan ook overgeslagen worden voor mensen met ui-allergie)
- 1 teentje verse knoflook
- 1 cm verse gember
Pan 1 - Toevoegen van de zelfgemaakte ketchup (15m)
- snij de 6 trostomaten in kleine stukjes (zo klein/plat mogelijk)
- 1 tl Balsamico azijn
- 1 el Greensweet-Stevia Xtra sweet
- 1 mp Keltisch zeezout
- 1 tl kerrie
- 1 el basilicum
- 1 el oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl dille
- 1 el rijstazijn
- 1 el gembersiroop
Pan 1 - Bind het geheel tot een saus (1m)
- Maak van 1 el Kuzu white met water een papje en voeg dit toe aan de saus
Pan 3 - Bak de groenten in 2 eetlepels olie blend met olijfolie (5m)
- 1 prei
- 100 gr oesterzwam
- 100 gr wortel in plakjes gesneden
- 100 gr bamboe scheuten
Als de groenten gaar zijn kunnen ze in pan 1 erbij gedaan worden
Pan 3 - Bak de eieren (5m)
- 4 eieren
Ontvellen van tomaten
Kook water in je waterkoker. Maak een kruisje met een mes in de onderkant van de tomaten. Doe 4 of 5 tomaten in een kom of een pannetje naast elkaar. Als het water gekookt is, giet je dit in de kom bij de tomaten totdat de tomaten net onderstaan. Laat dit circa 1 minuut staan. Vervolgens giet je het water af en spoel je de tomaten met koud water. Vervolgens kun je heel makkelijk het velletje van de tomaten eraf halen.
Oorspronkelijke recept afkomstig van
Francesca.
Uitleg: tl = theelepel; el = eetlepel; mp = mespunt; gr = gram; m = minuten.
Disclaimer / verantwoording
Deze website is door Adjan met uiterste nauwkeurigheid en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Heb je vragen of opmerkingen? Wij houden ons aanbevolen voor alle informatie die de website kan verbeteren.
Neem hiervoor contact op via
.
|