-> Nieuws -> Nieuws Archief -> Oktober - September 2005.
augustus
  • No more cloudy days
    Eagles
    
    I believe in second chances 
    I believe in angels, too 
    I believe in new romances 
    Baby, I believe in you 
    

    Als er een popgroep bestaat die van wederopstandingen in leven blijft, dan zijn het de 'Eagles' wel. In 1981 gestopt, in 1994 'hell freezes over', in 1999 'the millenium concert' en nu in 2005 'The Farewell I Tour'. En elke keer zijn ze bezig met een nieuw album, en nu dan een paar nieuwe nummers, de rest live. Maar als ze dan zulke positieve liedjes maken, ach...
    Bovendien zou dit mijn lijfspreuk kunnen zijn...
  • Terug naar het begin


    juli
  • Schaduwmeester
    G.P. Taylor

    Wie in engelen gelooft, is hier op de juiste plek. Die raad ik aan om op een van de hoge kerkbanken te gaan zitten, de ogen te sluiten en te luisteren naar de eeuwenoude verkondiging die de harten van zovele mensen heeft vervuld. Op deze banken hebben mensen gerouwd om het verlies van dierbaren, gedankt voor huwelijken en nieuwe geboorten. Sommigen, zo zegt men, hebben zelfs naast engelen gezeten die verkleed als vreemdelingen naar deze plek komen om een licht in de wereld te brengen, dat de duisternis nooit in haar macht zal krijgen.

    Dit is het decor van Schaduwmeester...


    Taylors debut Schaduwmeester bestormde in 2003 in Engeland de bestsellerslijsten en was een goede tweede na de bekende tovenaarsleerling.
    Men heeft het daar al over ‘de christelijke Harry Potter’.
    Wordt bij Potter het kwade door vriendschap en liefde overwonnen, in het boek van G.P.Taylor wordt duidelijk stelling genomen tegen duistere praktijken als het oproepen van geesten van doden, waarzeggerij met tarotkaarten e.d. Het kwade wordt overwonnen door God, demonen worden uit mensen verdreven door Christus.

    Het boek spreekt niet alleen tieners van 13 en ouder aan, het bevat voldoende elementen die het ook voor volwassenen aantrekkelijk maken.
    En er komen engelen in voor...
  • Terug naar het begin


    juni
  • Angels
    Within Temptation

  •  


    
    Sparkling angel 
    I believe 
    You are my saviour 
    In my time of need 
    

     

    
    I see the angels 
    I'll lead them to your door 
    There is no escape now 
    Now mercy no more 
    
    Vanaf 06-06 in de winkels: 'Angels' van de Nederlandse groep Within Temptation.
    Symfonische invloeden en Keltische elementen smelten samen met de stem van de overtuigend voor de dag komende Sharon den Adel.
    goed verzorgd gaat het succes tot in Spanje, waar de single 'Stand my Ground' na 18 weken op de nummer 1 plaats terecht kwam.
    Terug naar het begin


    maart
  • Engel
    Nancy Taylor Rosenberg

    Een fanatiek liefdadige doktersvrouw en onderwijzeres verandert door een reeks mystieke en sensationele ervaringen in een engelbewaarder in de meest letterlijke zin van het woord.


    Nancy Taylor Rosenberg schrijft misdaadromans, met dit boek als uitzondering. Zoals ze zelf schrijft in haar dankbetuiging: "Ik hoop dat u het leuk en betekenisvol zult vinden. Ik houd me meestal bezig met de negatieve kanten van het leven en wilde een poosje aan de andere kant van het hek spelen voor ik terugkeer naar mijn vertrouwde terrein. Want moeten we, ondanks alle ellende in de wereld, geen hoop blijven koesteren voor een betere toekomst?"

    Meer over "Engel" is te vinden in de boeken sectie...
  • Terug naar het begin


    februari
  • Angels Unlimited
    Gratis bij deze Cosmogirl!

    Meet Mel B!

    In Engeland is ze al razend-populair, maar ook de rest van de wereld leert haar nu kennen als de leuke gekke engel Mel Beeby. In de Angels Unlimited-pockets reist ze door de tijd en beleeft ze spannende avonturen - allemaal om mensen in nood te redden.

    Wie is ze?

    Als Melanie Beeby op 13-jarige leeftijd een auto-ongeluk krijgt, belandt ze regelrecht in de hemel. Dat wordt allesbehalve eindeloos luieren. Mel moet namelijk naar de Engelenacademie en engelenhuiswerk maken, om vervolgens engelachtige missies uit te voeren op aarde.


    Angels Unlimited is een nieuwe serie van uitgeverij Arena. Er zijn nu vier titels, maar zeker is dat auteur Annie Dalton nog lang niet uitgeschreven is. Bij de Cosmogirl! van maart 2005 is nu gratis het tweede deel uit de serie verkrijgbaar: "De reddende engel". De eerste "Engel & Co" is nog te bestellen via de internetboekhandel; De Noord Nederlandsche Boekhandel is gevestigd aan de Voorstreek nummer 34 in Leeuwarden.

    Engel & Co
    nov. 2004
    De reddende Engel
    maart 2005
    Engel zonder Grenzen
    juni
    2005
    100% Engel
    sept. 2005

    In engeland zijn ze al een paar titels verder.
      1. Winging It (2001)
      2. Losing the Plot (2001)
      3. Flying High (2001)
      4. Calling the Shots (2002)
      5. Fogging Over (2002)
      The Heavenly Collection (omnibus part 1,2,3) (2002)
      6. Fighting Fit (2003)
      7. Making Waves (2003)
      8. Budding Star (2004)
      The Cosmic Collection (omnibus part 4,5,6) (2004)
      9. Keeping It Real (2005)
    Fogging Over Fighting Fit Making Waves Budding Star

    The Heavenly Collection The Cosmic Collection

  • Terug naar het begin


    februari
  • Een beschermengel in het boek
    De Roos van de Profeet

    De engel, met haar witte, gevederde vleugeltippen die over de grond streken, glipte de tent in met minder geluid dan het zachte briesje dat fluisterend over het zand blies. Ze bukte zich over de huilende Mathew, raakte zachtjes zijn wang aan, en veegde zijn tranen weg, terwijl die van haar uit haar ogen stroomden. Bij haar zachte aanraking hied het erbarmelijke gesnik van de jongeman op. Hij zakte weg in een diepe, droomloze slaap. De engel staarde hem vol medelijden en bewogenheid aan. Ze glipte de tent weer uit, keek heimelijk om zich heen, spreide toen snel en geluidloos de vleugels en schoot omhoog naar de hemelen.


    Het verhaal is uit de serie "De Roos van de Profeet" van het schrijversduo Weis en Hickman. Hierin voeren de goden oorlog, en de oorlog tussen de mensen is een hulp in de Oorlog der Goden. Ook de onsterfelijken helpen mee; djinns, djinniyeh (vrouwelijke djinns) en beschermengelen vormen hier de menselijke en goddelijke hulp. De verhalen over de godsdiensten en de goden zijn goed opgezet. De humor en de gedachten van de djinns zijn geniaal.

    Weis & Hickman verdienden hun sporen in de fantasy-wereld reeds met bekende series als 'Poort des doods', 'De verheven Steen', 'DoodsZwaard' en 'De Oorlog der Zielen'.

    De serie "De Roos van de Profeet" bestaat uit drie delen:
    1. Het Bevel van de Zwerver
    2. De Paladijn van de Nacht
    3. De Profeet van Akhran

    ps: de vrouwelijke beschermengel heet Asrial.
    In de stripboeken van "Ninja High School" komt ze ook als "Prinses Asrial van Salusia" voor...

    Asrial

  • Terug naar het begin


    januari
  • Beschermengeltje voor iedereen,
    PZC, 8 jan. 2005

    Een beschermengeltje wil iedereen wel, zeker in deze woelige tijden. Honderdduizenden Nederlands hebben er al eentje, want ooit kregen ze een ansichtkaart met daarop zo'n gouden engeltje.

    Beschermengeltje


    In de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) van zaterdag 8 januari stond dit stuk over "Guardian Angels" van Hans van Alebeek. Op de website van Vanderbolt Originals zijn nog veel meer "bescherm engel kaarten", unieke bedelarmbandjes en afbeeldingen op magneten te zien.
  • Terug naar het begin


    januari
  • Bijzondere Nieuwjaarsgroet

    Gratis e-cards van diverse kunstenaars op www.digitaldrawn.nl

    Geen kunst, maar wel digitale engelen kaarten te versturen op http://www.original-cards.com/

    En natuurlijk ook bij het nederlandse kaartenhuis zijn er engelen te versturen...

    Happy Newyear


    Een bijzondere nieuwjaarsgroet in deze verwarrende tijden...
  • Terug naar het begin


    december
  • Engelen in Amsterdam
    www.lichtbrengen.nl

    ...De engelen knikten begrijpend en gingen zich klaarmaken voor hun reis naar de aarde. Toen ze klaar waren om te vertrekken, zagen ze er uit als echte kerstengelen: wit en wonderbaarlijk. God bekeek hen nadenkend en zei toen: "Zo kan het niet. De tijden zijn veranderd. De mensen lachen jullie uit. Ze geloven niet meer in engelen met vleugels en glanzend witte jurken. Trek die kleren uit en doe iets gewoons aan. Een bloemetjesjurk of een spijkerbroek. Een legging of een overall. Iets waar je je vleugels onder weg kunt stoppen. En doe iets aan je haar."

    God bleef achter in de hemel en zei bij zichzelf: "Ik hoop dat ze het redden. Het is in deze tijd niet makkelijk om een engel te zijn en te ontdekken dat de mensen eigenlijk niet meer in je geloven. Ik weet daar alles van."

    Er zijn mensen die beweren dat de engelen nog steeds niet zijn teruggekeerd naar de hemel. Dat ze nog steeds aarde wonen en hun best doen om de mensen opnieuw in wonderen te laten geloven. Er zijn zelfs mensen die beweren dat hun buurvrouw een engel is, of hun tante, of de bakker van de hoek. Maar of dat waar is? Dat weet God alleen.

    Dit is het verhaal achter de website lichtbrengen van de protestantse kerken in Amsterdam. Zij zijn op zoek naar mensen die licht brengen,
    
    Heeft onze tijd geen behoefte aan concreet geloof?
    Dat het uitmaakt wat wij mensen doen.
    Dat het zin heeft om het duister te bestrijden.
    
    De EO besteedde er in januari vorig jaar al aandacht aan op de website over "Touched by an Angel": Engelen gezocht. Geef het licht een gezicht...
  • Terug naar het begin


    november
  • Engelen bestaan!
    maandag 22 november, NED1, Studio RKK, 17:10 - 17:35 uur

    In een serie programma's over uw ziel en andere zaken onderzoekt Wilfred Kemp de stelling: Engelen bestaan! Bij Studio RKK Actueel is de aflevering nog via internet te bekijken.

    Wilfred Kemp gaat op zoek naar antwoorden op zijn vragen over engelen in het atelier van kunstenares Gerti Bierenbroodspot. En drie gewone vrouwen vertellen openhartig over hun bijzondere ervaringen met engelen.

    Engel van Marianne Willems

    Deze ervaringen hebben kunstenaars geinspireerd, en de kunstwerken waren onlangs te zien in de tentoonstelling "Uitgedaagd door Engelen" in de H. Hartkerk in Oss

    Op de weblog van Wilfred Kemp verteld hij er nog een leuk verhaaltje bij.
  • Terug naar het begin


    november
  • Ik droomde

    "Ik droomde dat ik een engel was en vrij bewoog in tijd en ruimte en toen ik wakker werd vroeg ik mij af of ik droomde dat ik een mens was".

    Gewoon een doordenkertje die ik op het web van Chris Moorman tegenkwam.
  • Terug naar het begin


    oktober
  • Angels in America
    zaterdag, NED3, 22.30 uur

    In de ambitieuze HBO miniserie "Angels in America" van regisseur Mike Nichols draait het om grote thema's als politiek, homoseksualiteit, aids en religie in het Reagan-tijdperk van de jaren tachtig in Amerika.

    Met elf Emmy's voor onder meer Meryl Streep en Al Pacino is de zes-delige miniserie "Angels in America" behoorlijk in de prijzen gevallen.
    Vanaf 2 oktober is de serie op zes zaterdagen te zien. Er zijn opvallende dubbelrollen. Zo is Emma Thompson te zien als engel en als verpleegster, speelt Meryl Streep behalve engel ook een oude joodse rabbi, met baard en accent, en een geest. Alles is mogelijk.

    Angels in America

    De foto's van de website van Angels in America zijn mooi, maar dat is ook het enige dat gezegd kan worden van deze miniserie. Vandaar hier een verwijzing naar de foto's: hoeft niemand verder te kijken...
  • Terug naar het begin